A tartós HPV-fertőzés veszélyeztetheti a családtervezést

Befolyásolja-e a hpv vírus a terhességet

Magas kockázatú HPV-vel vállalhatok-e terhességet?

condyloma polipok in

Kérdés:  Kedves Doktornő, 3 éve derült ki a rendes évi rákszűrésen, hogy magas rizikójú HPV fertőzésem van. Azóta 3 havonta járok szűrésre, szerencsére a citológiai eredményem változatlanul P2.

Előző orvosom úgy vélte, hogy nincs a szoros kontrollon kívül más teendő, de mivel nem múlt el 2 év múltán sem a fertőzés, úgy döntöttem, orvost és kezelési módot váltok.

hogyan kezeljük a papillómákat intim helyeken

Új orvosom az első három hónapban hüvelykúpot és Isoprinosine-t írt fel, de sajnos a 3 hónap elteltével nem állt be változás. Ekkor megegyeztünk abban, hogy lefagyasztja a méhnyakamat. Ez egy hónapja történt, a kontrollig még 2 hónap, és nagyon bízom benne, hogy valami pozitív változást fogunk látni, amikor végre újra mehetek hozzá.

Sajnos a vírus többszöri kezelésre sem reagált és már két kisebb mûtéten estem át mivel a méhszájamon gyulladásos elváltozást figyeltek meg 4 éve volt egy egészségügyi küretem és 1 hónappal ezelõtt egy elváltozott gyulladásos szövetdarabot távolítottak el, melyrõl azt mondták, rákmegelõzõ állapot volt. A párommal csak kb.

De mi van ha mégsem? De mit tegyünk, ha minden változatlan marad? Úgy érzem, hogy minél tovább várok, annál nagyobb az esélye, hogy a citológiai eredményem rosszabb lesz, illetve hogy a korom miatt már nem lehet majd gyerekem, pedig több babát is szeretnék, ha lehetséges.

  • HPV terhesség alatt és szoptatás idején
  • Pinwormák kezelésére szolgáló gyógyszerek
  • A tartós HPV-fertőzés veszélyeztetheti a családtervezést Origo

Az előző orvosom határozottan tiltotta a teherbe esést, amíg a HPV jelen van a szervezetemben, a jelenleginek pedig úgy tűnik, hogy mindegy bármilyen furán is hangzik ez. Ön mit javasol?

  • Orvos válaszol | HPVdoktor
  • A trichocephalus epidemiológiája
  • A HPV is okozhat fej-nyaki daganatot Évente több tízmillió ember fertőződik meg humán papillómavírussal HPV világszerte, amely akár évekig lappanghat tünetmentesen a szervezetben.

Mi a rizikója annak, ha magas kockázatú HPV-vel vállalok terhességet? Azt tudom, hogy a szüléskor a baba megfertőződését császárral szokták kivédeni, de nem minden esetben. Köszönöm előre is a válaszát.

papillomavírus oltó nők

Gyovai, G. Gyovai Gabriella   InforMed Az elsődleges az, hogy befolyásolja-e a hpv vírus a terhességet sejtek nem mutatnak olyan elváltozást, mely rákmegelőző állapotra utalna, mivel P2 az eredmény. A HPV-re jellemző, hogy a sejtmagok és a citoplazma máshogy néz ki, és normálisan a szervezet saját védekezőrendszere lenne hívatott ezeknek a megváltozott sejteknek az eltűntetésére.

Egészségünkre: Tudnivalók a HPV-ről

A P2, HPV gyanú diagnózissal nem kell tartózkodnia a teherbeeséstől, de vigyázni kell terhesség alatt minden folyásra és egyébre, ami csökkenti az immunitást. Mindezt terhesség alatt egyébként is szigorúan figyelik. Ha nagyobb baj lett volna és a P3 súlyosabb foka jelentkezett volna, már rég szövettani tisztázás lett volna indokolt a méhszáj igen kis területének kúpszerű kimetszésével, de P2 mellett nem szokták ezt javasolni sehol.

stressz dermatitis

Ha ilyen eredménnyel nem engednénk szülni az asszonyokat, jócskán csökkenne a szülések száma, mivel ez nem ritka lelt és semmi mást nem igényel, csak havonta kontrolt.

Tehát hajrá!

  1. HPV és gyermekvállalás
  2. Veszélyes a HPV a terhesség alatt?
  3. Gyomorrák áttétes